perjantai 14. tammikuuta 2011

jalleen perjantai

 

Sina opetteli tanaan laittamaan uunin paalle ja (mulla on 2 uunia paallekkain ja ylimmaisesta uunista Auris hajoitti lampomittarin, digitaalisen) leipoi vanilijamuffareita seka paalle kreemia kera nompparellien. Pitaisi viela opettaa se tytto kayttamaan pyykinpesukonetta ja astianpesukonetta, seka tutkimaan mita kaikkea siivousaineita/tarvikkeita kaytan ja mihin. Iltapaivalla han teki pastaa ja tomaatiikastiketta seka paistoi kanaa(olin silla aikaa auriksen ja miksun kanssa ostarissa kahvilassa) .....taytti astianpesukoneen seka siivosi jalkensa keittossa.+++ seka papukaijanmerkki hanelle!!!
Tiedan, tytto on pian jo 18 vuotias, mutta.......kun pyytaa vaikka nailta kaikilta kolmelta 'prinsessalta'  jotain heidan tekevan, se kestaa ja kestaa, en halua 'naputtaa' vaikka on pakko, joten on paljon helpompaa etta teen sen ite, koska multahan kaikki kay kaden kaanteessa, or what???

Ensi viikon keskiviikkona on paluu normaaliin, IHANAA!!! Tyttojen koulu alkaa silloin joten paluu  rutiineihin takaisin, joita olenkin jo kaivannut. En jaksa sita, etta haen viikolla tyttoja sielta taalta myohaan illalla tai odotan, etta Sina rantautuu kotiin klo 01 yolla.+ ett halla on seuraaana aamuna ajotunti klo 09, tai napatanssitunti 08.15 jne jne. Aamuisin koirat tulevat heiluttamaan hantiaan sangyn viereen ja tapittavat nappisilmillaan klo 6.30 etta RUOKAA!!! ULOS KAVELYLLE, HOPI  HOPI!! Sitten taalla on ollut yovieraita melkein joka yo, joten lakana/pyyhepyykkia on riittanyt. Tyttojen kaverit tahtovat meille saunaan ja uimaan,(onneksi lampimat ajat menneet)  sitten pitaa viela valvoa myohaan ja istua patiolla polttaen vesipiippua...onhan siina positiivista se etta tiedan, missa ja mita tytot tekevat ja kivaa, etta nuoriso viihtyy meilla.Viime viikolla kun oli lamminta jopa iltaisin, tytot ja heidan kaverit meniva usein viela youinnille.....

Niin, olihan meilla synttareitakin viikolla. Teppo taytti 11 pva vuosia (oli ja on vielakin Italian Triestessa) ja Miksu meidan vauva taytti 14 v 12 pva.
Nyt kuskaamaan, Miksu kaverinsa luo yokylaan, menevat huomenna ns huvipuistoon kavereiden kanssa ja Auriksen pudotan matkan varrella kaverinsa luo ja haen  hanet myohemmin kotiin. Sina varmaan on tanaan kotona, jihuu paasen ennen puolta yota nukkumaan!!!Hoppas jag!
Huomenna treffit ystavattarein kanssa maalaismarkkinoilla klo 09.30, menemme sinne kahville ja shoppailemaan (leipomotuotteita seka hedelmia/vihanneksia). Viikonloppuja kaikille taalta tuulesta!








3 kommenttia:

  1. Voin kuvitella, että kolmen lapsen kanssa kotihommien hoitaminen itse on ollut - ja on - helpompaa kuin jatkuva "naputtaminen" eikä valmista tule siltikään. Hyvä on nyt antaa kotoa kuitenkin perusneuvot ja kyllä maailma fiksua sitten opettaa, kun sen aika tulee. Ainahan voi soittaa äidille ja kysyä :-)

    Onko teidän vanhimmainen muuttamassa kotoa?

    On muuten ihan totta tuo, että hyvä, kun lapset ja heidän kaverinsa viihtyvät teillä, tiedät ainakin missä ovat ja mitä tekevät. Tuollaista minäkin toivoisin aikanaan.

    VastaaPoista
  2. meidän perheen jälkikasvu on 16 ja 20 vuotiaita ja kyllä on pitkää pinnaa kysytty, kun heitä on kotitöihin pyydetty/painostettu/kiristetty/uhkailtu. Ja kaikki tämä huonolla menestyksellä. Tsemppiä kaikille meille jälkikasvunsa kanssa taisteleville mameille! :-)

    VastaaPoista
  3. Perheenaiti, esikoinen tayttaa maaliskuussa 18 vuotta ja on viimeisella luokakka high schoolissa.
    Kiitso Pirpana, uhkaus, kiristys ja lahjonta on meilla hyvin tuttua.....

    VastaaPoista